Why not open up?

This project shows, in my opinion, a successful integration of a contemporary element to an 80 year old brick building. The steep pitched roof is clearly a driving force behind the design of the extension, which seen from the garden helps to create a seemingly continuous roof surface.

LYSER OPP: Eierne av dette huset utenfor Haag i Nederland har fått et mye mer funksjonelt hjem etter at man fikk laget det nye tilbygget. FOTO: Brandwijk & van Geel

Looking straight in to the house, one can see the modern interior in relation to the exterior of the original house, appearing as if it is a planar layer that lifts the house up and makes it sit neatly on top of the modern addition.

DRISTIG MØTE: Det gamle murhuset fikk et tilbygg i hvit betong. Spennende kontrast sier eierne. FOTO: Brandwijk & van Geel

ÅPNET OPP: Hele første etasje ble åpnet opp, slik at man har fullt utsyn mot hagen fra hele etasjen. FOTO: Brandwijk & van Geel

EKSPERTHJELP: Eierne av den gamle murvillaen fikk leiet inn arkitektene fra BaksvanWengerden Architecten for å få laget et smartere hus. FOTO: Brandwijk & van Geel

MODERNE: Fra hagen er tilbygget det første man legger merke til. FOTO: Brandwijk & van Geel

 

Architects are Baksvan Wengerden architecten from Amsterdam. Pictures from http://www.dagbladet.no/2012/10/21/tema/klikk/arkitektur/bolig/23974294/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s