You will like concrete after this…

The Shanghai architecture practice Archi-Union designed this tea house and library at the back of their own studio. The architects described the project like this: “The space was designed to bring a new experience to an ordinary functional space. Linear space suddenly changes into an expressive form, surging from the tea house then transforming into a tranquil space for the library on the floor above, making the reading room a special place to sit.”

Tea House by Archi-Union

Tea House by Archi-Union

Tea House by Archi-Union

The sophisticated use of concrete as a concealing element for a lounge and a reading room at ground floor level, as well as a stair case, works really well combined with the organic shape that it has, twisting upwards and connecting the different key spaces.

Tea House by Archi-Union

Tea House by Archi-Union

Via http://www.dezeen.com/2012/03/09/tea-house-by-archi-union/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dezeen+%28Dezeenfeed%29

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s